Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) iş birliğinde, Expertise France liderliğinde EDUSER ile birlikte yürütülen İstihdam için Mesleki Eğitim Programı (İMEP-2) kapsamında düzenlenen “Çocuklar, Gençler ve Velilerle Etkili İletişim Eğitimi”, 18–19 Haziran 2026 tarihlerinde Mersin’de başarıyla tamamlandı.
İki gün süren eğitime, program kapsamındaki mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan genel kültür öğretmenleri katılım sağladı.
Açılış konuşmaları, Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Ulaş ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İMEP-2 Program Koordinatörü Dr. Balkır Özünlü tarafından gerçekleştirildi. Açılış bölümünde programın amacı, kapsamı ve beklenen çıktıları katılımcılarla paylaşılırken, öğretmenlerin beklentileri alınarak ortak bir öğrenme zemini oluşturuldu.
Programın ilk gününde etkili iletişimin temel unsurları, iletişim ve çatışma ilişkisi ile çatışma ortamlarında iletişim becerilerinin kullanımı ele alındı. Vaka analizleri ve grup çalışmaları aracılığıyla öğretmenler, okul ortamında karşılaşabilecekleri farklı iletişim durumlarını değerlendirme fırsatı buldu.
İkinci gün ise simülasyon uygulamaları ve grup çalışmalarıyla mevcut takip ve yönlendirme mekanizmalarının anlaşılması ve haritalandırılması üzerinde duruldu. Katılımcılar, farklı senaryolar üzerinden iletişim eksikliği, çatışma ve risk durumlarını analiz ederek uygun iletişim yöntemlerini uygulamalı olarak deneyimledi.
Öğretmenlerin öğrenciler, gençler ve velilerle kurdukları iletişimi güçlendirmeye katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilen eğitim, değerlendirme oturumu ile sona erdi.











